1426350_10396917Za dávných časů se chléb nekupoval v obchodech, ale pekl se přímo v domácích pecích. Díky technologickému postupu a zvýšené poptávce se tento tradiční postup zcela vytratil a nahradila ho tovární výroba.

Domácí pekárna se o vše postará

Po dlouhé době se na scénu opětovně vrací zvýšený zájem po kvalitnějším pečivu, čerstvém a chutnějším než jaký se dá zakoupit v obchodních sítích. Přesně takové podmínky dokážou splnit technologicky pokrokové domácí pekárny. Stačí zakoupit k tomu určené přísady, smíchat je s vodou a o vše ostatní se spotřebič postará zcela sám. Nemusíte těsto nikterak připravovat ani při pečení hlídat. Nastavený program se postará o celý výrobní proces, na vás zůstává příjemná povinnost se o chléb rozdělit se svými přáteli nebo rodinou.

Domácí pekárna vyrobí chleba za pár kaček

V průběhu pečení je sice nutná občasná kontrola, vše probíhá na principu zvukového upozornění, které vás informuje o nutnosti vložení další ingredience. Pokud se podíváme na výrobu domácího chleba z pohledu investice, za elektřinu dáte v průměru 1 až 2 koruny. Pro ještě levnější výrobu si nezakupujte hotovou směs, ale vyrobte si jí. V opačném případě se investice do jednoho chleba pohybuje mezi 12 až 20 korun. I tak jde stále o levnější a mnohem chutnější variantu obstarání si kvalitního pečiva. Pečte doma a vyhněte se nezdravému bílému konzumnímu chlebu.

Bezlepkový domácí chléb

Domácí pekárna na pečení vlastního chleba je ideální strategií pro osoby vyžadující bezlepkovou dietu. Český trh pro zatím nepředstavuje dokonalou odezvu pro tyto specifické potřeby dietářů, proto je výroba vlastního chleba skvělým řešením, dávejte si však pozor na výběr pekárny.